Stop 4: En fisker ved floden

I gamle dage var vandet en vigtig transport-vej. I dag er her kommet flere og bedre veje, så det er næsten kun skøre turister som os, der vælger at rejse med båd. Ja, og så dem, der bor  vandet. For det er der faktisk nogle, der gør! – I husbåde og små hytter på tømmerflåder.

Vi kommer forbi flere flydende landsbyer på vores bådtur mellem Battambang og Siem Reap. Ude på Tonle Sap – den største sø i Cambodia – ligger en stor en. Her er både en flydende skole, en kirke, en politistation – ja, endda en flydende basket ball-bane!

Cambodias floder og søer er livsvigtige for rigtig mange mennesker. Mange af dem, der bor i nærheden af vandet, lever af fiskeri. Det er sikkert derfor, at den mest almindelige fisk i Tonle Sap bliver kaldt “pengefisken”.

I filmen møder Eva en fisker, der bor ved floden, og hans familie. Regnen er også vigtig for dem. Fordi det endnu ikke har regnet nok, er vandet lavt, og der er ikke ret mange fisk. Og det gør det besværligt at sejle! Det opdager vi senere, da vores båd sidder fast i fem timer ude midt på den store sø Tonle Sap.