Stop 6: En turistguide ved Angkor Wat

I dag tager vi ud og ser Angkor Wat – de gamle templer, der ligger i nærheden af Siem Reap. Her møder vi for første gang på vores rejse levende elefanter. De rider rundt med turister ved et af templerne, ligesom Sombo gjorde i Phnom Penh. Nogle af dem ser ud som om, de også godt kunne trænge til at komme på pension!

Angkor Wat er verdensberømt. Det er på en liste, man kalder “Verdensarvslisten”. – En liste over steder og bygninger i verden, som er noget særligt, og som man derfor skal passe ekstra godt på. Når man ser Angkor Wat, kan man godt forstå, at det er kommet på Verdensarvslisten!

Templerne er kæmpestore og virkelig smukke. Tænk at man kunne bygge sådan for næsten 900 år siden! Vores rare og kloge guide, Hr. Siv, fortæller, at man fik hjælp af elefanter til at bære de tunge sten.

Hr. Siv lever af at være guide. Han giver informationer og fortæller historier om templerne. Det er han rigtig god til! Mød ham i den lille film og hør ham forklare, hvorfor Angkor Wat ikke længere er helligt for ham.